
Рак шлунка відноситься до найбільш поширених форм онкології. Вчені провели велике дослідження, присвячене впливу продуктів харчування на попередження розвитку раку шлунка. Результатом дослідження став висновок про величезну користь помідорів в попередженні появи онкології.
Чому саме помідори? Користь цього овоча обумовлена його складом. Особливо наявністю однієї незамінної речовини – натурального антиоксиданту лікопіну. Ця речовина корисна не тільки в захисті організму від розвитку онкології. Вона попереджає появу хвороб серця і судин. Лікопін гальмує ріст і поширення злоякісних клітин і в самому шлунку, і в інших органах.
Також згідно з іншими дослідженнями, дієта, насичена свіжими фруктами, овочами та рибою призводить до зниження ризику розвитку раку шлунка на 60%. При цьому рекомендується знизити вживання цукру, кофеїну, солі й алкогольних напоїв. Результати цих досліджень знову довели величезний вплив харчових звичок на здоров’я людини. Правильне харчування здатне попередити появу онкології, серцево-судинних захворювань, діабету, деменції й т.п.