Стало відомо, який овоч знижує ризик раку шлунка


Рак шлунка відноситься до найбільш поширених форм онкології. Вчені провели велике дослідження, присвячене впливу продуктів харчування на попередження розвитку раку шлунка. Результатом дослідження став висновок про величезну користь помідорів в попередженні появи онкології.

Чому саме помідори? Користь цього овоча обумовлена ​​його складом. Особливо наявністю однієї незамінної речовини – натурального антиоксиданту лікопіну. Ця речовина корисна не тільки в захисті організму від розвитку онкології. Вона попереджає появу хвороб серця і судин. Лікопін гальмує ріст і поширення злоякісних клітин і в самому шлунку, і в інших органах.

Також згідно з іншими дослідженнями, дієта, насичена свіжими фруктами, овочами та рибою призводить до зниження ризику розвитку раку шлунка на 60%. При цьому рекомендується знизити вживання цукру, кофеїну, солі й алкогольних напоїв. Результати цих досліджень знову довели величезний вплив харчових звичок на здоров’я людини. Правильне харчування здатне попередити появу онкології, серцево-судинних захворювань, діабету, деменції й т.п.

Поширити:

BezHvorob

Без хвороб - це ресурс корисної інформації про здоровий спосіб життя, корисні властивості харчових продуктів та сучасні наукові відкриття у сфері здорв'я та довголіття.

Останні дописи