Стало відомо, які продукти погіршують роботу мозку


Для здоров’я мозку як ніколи важливо дотримуватись правил харчування.

Виявляється, регулярне вживання деяких продуктів здатне значно погіршити когнітивні здібності людини, що призводить до зниження його працездатності та особистої ефективності.

Яких саме продуктів варто остерігатися у харчуванні, щоб залишатися здоровим та підтримувати когнітивні здібності на високому рівні – розповідають фахівці. Отже, до найнебезпечніших продуктів для мозку вчені відносять олію.

Також читайте: Вчені назвали продукт, що підвищує ризик розвитку деменції

Чому саме її? Справа в тому, що олія містить підвищені порції жирних кислот, які корисні в невеликих порціях, але при надмірному вживанні викликають серйозні порушення в роботі мозку.

Дослідження показують, що надмірне споживання олії у деяких випадках провокує розвиток хвороби Альцгеймера. Тому лікарі радять скоротити кількість олії у своєму раціоні і вживати в їжу свіжі овочі та фрукти. Якщо ви вважаєте їжу без добавки олії прісної – спробуйте замінити звичайну олію тваринними жирами, які не дуже небезпечні для здоров’я і містять у своєму складі безліч корисних речовин.

Вас можуть зацікавити теми:

Поширити:

BezHvorob

Без хвороб - це ресурс корисної інформації про здоровий спосіб життя, корисні властивості харчових продуктів та сучасні наукові відкриття у сфері здорв'я та довголіття.

Останні дописи