Салат “Тещин язик” з кабачків на зиму: його я роблю щороку, смачна пікантна страва з легкою гостринкою


Проста, нескладна у приготуванні гостренька закуска з кабачків на зиму, яку я повторюю щороку за цим рецептом, нам дуже подобається, ділюсь з Вами – якщо ще не пробували, рекомендую!

Інгредієнти:

(вихід 2 літри)

  • кабачки 1,5 кг
  • помідори 1 кг
  • болгарський перець 2 шт.
  • часник 1 головка
  • гіркий перець 1-2 шт. (за смаком)
  • цукор 100 г
  • сіль 1 столова ложка з гіркою
  • олія 70 мл
  • оцет 9% 50 мл

Приготування:

Помідори та солодкий болгарський перець мию та очищаю.

Потім овочі пропускаю через м’ясорубку (можна скористатися блендером).

Переливаю масу в каструлю додаю сіль, цукор та олію. Варю на середньому вогні після закипання приблизно 10 хвилин.

Кабачки для салату підійдуть як молоденькі так і “старі”. У перезрілих плодів потрібно видалити шкірку та насіння. Нарізати кабачки також можна за бажанням (на смак це, звісно, ​​не впливає). Гарно виглядатиме в закусці кабачки нарізані невеликими брусочками.

Додаю нарізані кабачки до томатно-перцевого соусу та тушу на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин (до м’якості). Кабачки повинні зберігати форму та бути пружними.

Коли кабачки стали м’якими, додаю дрібнонарізаний часник і гіркий перець. Проварюю ще хвилин 7-10.

Наприкінці додаю 9% оцет і проварюю 1-2 хвилини.

Готовий салат розкладаю гарячим по чистих стерилізованих банкам, закручую кришками. Банки перевертаю вгору дном і вкриваю пледом. Так залишаю їх до повного остигання.

Зберігати таку закуску краще у прохолодному місці. Сподіваюся, рецепт вам сподобається і стане в нагоді.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

джерело

Поширити:

Останні дописи