Салат “Генеральський” на зиму: цього року закриватиму побільше і Вам рекомендую закрити за цим рецептом – дуже смачно виходить


Ось такий смачний і гарний салат “Генеральський” або його також називають “Кубанський” із овочів я заготовляю на зиму вже багато років, а банки зберігаю у шафі за кімнатної температури.

Інгредієнти:

  • Огірки 1 кг
  • Морква 300 грам
  • Капуста 300 грам
  • Цибуля 300 грам
  • Помідори 1 кг
  • Перець 300 грам
  • Кріп пучок
  • Сіль 2 ст. л. з гіркою
  • Цукор 100 грам
  • Олія 150 мл
  • Оцтова есенція 70% 1 ст. л. (оцет 9% 7 ст. л.)
  • З цієї кількості овочів у мене вийшло 4 літрові баночки.

Приготування:

Спочатку підготуємо овочі. Почнемо з огірків. Кілограм огірків нарізаю фігурним ножем для овочів на кружечки або півкружечки, все залежить від розміру огірків. Для цього рецепту підійдуть і великі огірки, що переросли.

Тепер морква. 300 г моркви нарізаю на кружечки, можна моркву натерти на тертці для корейської моркви або просто натерти на великій тертці.

Беру 300 грамів звичайної цибулі, але можна взяти і червону цибулю – беріть ту, яку більше любите і яка у вас зараз є. Нарізаю цибулю півкільцями чи чверть кільцями.

Один кілограм помідорів розрізаю на 4 частини. Вибирайте помідори для цього рецепту міцні, щільні, щоб вони краще зберегли форму в салаті (можна бурі недоспілі).

Капусту нарізаю тонкою соломкою, для цього рецепту знадобиться 300 г капусти.

Солодкий болгарський перець очищаю від насіння та 300 грам перцю нарізаю соломкою.

Я завжди для цього салату беру молоді парасольки кропу і дрібно нарізаю, з ними салат виходить ароматнішим, але можна взяти і молодий кріп і дрібно нарізати.

Додаю до салату 2 столові ложки з гіркою солі, висипаю 100 г цукру.

Виливаю 150 мл олії без запаху. І додаю 1 столову ложку оцтової 70% есенції.

І все добре перемішую, щоб сіль і цукор розчинилися. Накриваю харчовою плівкою і залишаю кубанський салат маринуватися при кімнатній температурі на 2-3 години, щоб овочі дали сік.

Минуло 3 години. Перемішую овочі, вони вже багато соку виділили.

І тепер перекладаю салат у чисті стерилізовані банки, добре ущільнюю щоб не було порожнеч і помістилося побільше овочів. Зверху наливаю овочевий маринад.

Накриваю банки чистими кришками та стерилізую літрові банки 25 хвилин.

Закриваю кришками. Перевертаю банки на кришки та покриваю ковдрою і залишаю так стояти до повного остигання.

Салат “Генеральський” виходить дуже гарний, ароматний та дуже смачний, банки чудово зберігаються при кімнатній температурі.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

джерело

Поширити:

Останні дописи