Наявність запальних процесів в організмі небезпечна не лише поганим самопочуттям, а й ризиком розвитку захворювань серця та судин, цукровим діабетом, онкології тощо.

Лікарі діляться корисними порадами щодо правильного харчування для попередження та лікування запалень.
Отже, до найкорисніших продуктів із протизапальними властивостями відносять:
- Часник. Має виражені протизапальні властивості, допомагає у захисті серця та суглобів від захворювань, нормалізує рівень глюкози в крові для попередження розвитку цукрового діабету.
- Зелений чай. Також славиться вираженими протизапальними здібностями. Покращує обмін речовин, допомагає у зниженні зайвої ваги, має сильні антиоксидантні властивості.
Також читайте: Стало відомо, який овоч знижує ризик раку шлунка
- Томатна паста. Натуральний продукт живить незамінними підтримки здоров’я організму речовинами: фолієвої кислотою, вітаміном D, калієм тощо. Захищає від запалень, зміцнює серце та судини.
Вживання в їжу вищезгаданих продуктів допоможе повернути здоров’я та відмінне самопочуття. Звичайно, все це за умови правильного харчування загалом. Пам’ятайте, що збалансований раціон допомагає захистити не тільки від запалень, а й від багатьох серйозних захворювань.
Вас можуть зацікавити теми:
Как снизить высокое кровяное давление с помощью простых продуктов