Дуже смачні, яскраві помідори четвертинками на зиму: шикарний рецепт без варіння і стерилізації, рекомендую


Закручую на зиму помідори четвертинками без варіння і без стерилізації – проста, яскрава та неймовірно смачна заготовка!

Такі помідори рідко доживають до весни! Починаючи з осені відкриваємо банку за банкою і навіть не помічаємо, як швидко вони закінчуються!

На банку 1 л.

  • помідори 500 г.
  • цибуля 1 шт.
  • петрушка середній пучок
  • кріп середній пучок
  • лавровий лист 2 шт.
  • запашний перець 5-7 шт
  • чорний перець горошком 0,5 ч. л.
  • часник 2 зубчики
  • гострий перець 4 кільця

Маринад:

  • вода 500 мл.
  • сіль 0,5 ст. л.
  • цукор 1,5 ст. л.
  • оцтова есенція 70% 0,5 ч. л. (оцет 9% 3,5 ч. л.)
  • олія 1 ст. л.

Приготування:

На дно чистої банки відправляємо лавровий лист, запашний перець, чорний перець горошком, пару зубчиків часнику та кільця гострого перцю Чилі.

Далі закладаємо кружальця цибулі і, до середини банки, часточки помідорів. На помідори укладаємо зелень петрушки та кропу. Так само повторюємо ще один шар.

Кількість зелені регулюйте на власний смак. На мій погляд, чим її більше, тим ароматнішими і смачнішими виходять помідори.

Заливаємо банки окропом до самого верху, накриваємо кришками і залишаємо на 15-20 хвилин. На літрову банку йде близько 500 мл. води.

Через 20 хвилин зливаємо воду в каструлю, всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння та повного розчинення цукру із сіллю.

Забираємо каструлю з вогню, вливаємо оцтову есенцію 70% і перемішуємо.

У кожну баночку вливаємо олію, доверху заливаємо розсолом, закручуємо кришками, ставимо дном вгору, укутуємо і залишаємо так до повного остигання.

Олію можна не додавати. Мені більше подобається з нею, але це справа смаку.

Красиві, ароматні та дуже смачні помідори виходять! Обов’язково спробуйте, шкодуватимете тільки про те, що зробили мало!

Так смачно, що навіть розсолу жодної краплі не залишається! Чудове доповнення до гарнірів, основних страв та як самостійна закуска! Хто робить таку заготівлю, зі мною погодиться! Обов’язково спробуйте, не пошкодуєте!

Зберігати такі баночки можна лише у підвалі, в холодильнику або восени на балконі. Це, мабуть, єдиний мінус цієї консервації!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Якщо сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

джерело



Поширити:

Останні дописи